Tradicionāli uzkoda ir pusdienu vai vakariņu pirmais ēdiens. Tai tiek veltīta tāda pati uzmanība kā pamatēdienam, izvēloties labākos produktus un piedomājot pie pasniegšanas veida. Šodien pastāstīsim par lielisku uzkodu, kuras pagatavošana ir pavisam vienkārša.
Malta liellopa gaļa ar zaļumiem sīpolu un bekona “kažociņā” – katru dienu uz galda ko tādu neredzēsi. Parasti sīpoli tiek smaki sakapāti vai iemarinēti. Un 80% gadījumu tos pat īsti nevar sagaršot. Un kāpēc gan lai varētu, tā taču nav galvenā sastāvdaļa. Bet velti! Ja pie rokas ir daži sīpoliņi, mazliet maltās gaļas un bekons, varat pagatavot uzkodu, kas iekaros visu sirdis.
SASTĀVDAĻAS:
sīpoli – 2 gab.
liellopa maltā gaļa – 200 g
ola – 1 gab.
mocarella – 80 g
bekons – 160 g
sāls – pēc garšas
svaigi malti melnie pipari – pēc garšas
svaigi pētersīļi – 1 buntīte
SAGATAVOŠANA:
Pētersīļus sakapāt. Sajaukt ar malto liellopa gaļu un olu. Pievienot garšvielas.
Sīpolus nomizot, iegriezt tik dziļi, lai var sadalīt.
No maltās gaļas izveidot plācenīšus, katra vidū likt mocarellas gabaliņu. Gaļu savirpināt bumbiņā, to likt sīpolā.
Sīpola bumbiņu aptīt ar bekona šķēlīti un likt uz koka iesmiņa.
Uz plāts izklāt cepamo papīru, uz tā kārtot bumbiņas, likt cepeškrāsnī, cept 180 grādos.
Gatavās bumbiņas var apliet ar tomātu mērci, tad uzkoda būs vēl košāka, pikantāka un sulīgāka.
LAI LABI GARŠO!